Het leven zit vol verrassingen: Isla Holbox

31 maart, vlak na aankomst in Mexico, schreef ik “Life is better at the beach. Streven: binnen dit jaar in Quintana Roo wonen en werken!”. BE CAREFUL WHAT YOU WISH FOR want… Het is ongelooflijk maar waar – het is gelukt. En dat in zo’n korte tijd. Ik had dit nooit verwacht.

Het leven zit vol verrassingen. Een tijdje geleden stond een foto van een prachtig hotel op een eiland op mijn Facebook. Ik kreeg een fantastische baan aangeboden: Een functie in het management van receptie en wellness, eten op het werk, yoga lessen, vlucht en transfer. Hoe moeilijk de beslissing al was aangezien ik nu een tijdje zonder mijn vriend doorbreng, kon ik dit aanbod natuurlijk niet laten schieten.

Het hotel is prachtig en kleinschalig, ik zou zelf een hotel niet anders inrichten. Het team is jong en het is een mix van Europeanen en Mexicanen, uitdagend om in te werken dus. Iedere kamer heeft een thema en is prachtig afgewerkt. Het ligt pal aan het lange witte zandstrand van het eiland.

Isla Holbox is, zoals de naam al doet vermoeden, een eiland. De naam stamt af van de Maya taal en betekent “zwart gat” – hoyo negro, deze naam omdat het zuiden van het eiland een lagune met donker water heeft. Vroeger werd het bewoond door piraten en Maya’s en was de voornaamste bron van inkomsten de visserij. Het eiland telt maar één dorp en er wonen in totaal 1500 mensen. Hier

Overal schelpen!
Overal schelpen!

zijn de straten nog van zand en is er geen asfalt te bekennen! Voor sommigen misschien een nachtmerrie, maar dit staat voor mij gelijk aan paradijs. Er mogen geen auto’s rijden op het eiland, je kunt je verplaatsen met (jawel!) golfkarretjes, fietsen of gewoonweg te voet. Te voet doe je dus op je slippers of op blote voeten. Iedere dag tussen de 28-35 graden met een zeetemperatuur van 28 graden gemiddeld. Isla Holbox (spreek je uit: iezla ohlbosj) ligt in de staat Quintana Roo, en is vanaf Cancun in 2 uur te bereiken. Ander half uur met de bus, een half uur met de boot.

Je kunt hier vanalles doen maar de meeste activiteiten hebben betrekking tot de natuur, want daar staat dit eiland om bekend. Het maakt deel uit van natuurreservaat Yum Balam, waar ontzettend veel diersoorten leven onder welke sommige met uitsterven bedreigd worden. Een aantal excursies die ik binnenkort zal doen zodat ik gasten beter kan adviseren zijn: zwemmen met walvishaaien, het vogeleiland bezoeken, paardrijden, en met en golfkar het eiland verkennen.

De reden van mijn schrijf-afwezigheid was dus deze grote verandering – van de stad naar een afgezonderd eiland. Begrijp me niet verkeerd, het is hier fantastisch (!), maar ik begin nu na drie weken pas een beetje te wennen. Langzaamaan word ik verliefd op de pracht en de rust. Ik houd jullie op de hoogte!

Vive tu sueño!
Vive tu sueño!

© 2015 door Debbie – AHORITA YA. Alle Rechten Voorbehouden.
Foto’s © 2015 door Debbie – AHORITA YA. Alle Rechten Voorbehouden.

Advertisement

4 thoughts on “Het leven zit vol verrassingen: Isla Holbox

  1. Super mooi dat is ook mijn wens. Ben je daar nog? Ik zag het op tv en zoek een nieuwe plek om te wonen en werken. Denk je dat het mogelijk is om daar een bestaan op te bouwen. Ik ben een mamma met twee prachtige kleine jongetjes van zeven jaar. Een tweeling. Heerlijk om op een prachtige plek opnieuw beginnen. Hier altijd met de natuur en dieren bezig. Was het maar geen droom. Misschien kan ik eens met je praten. Zou ik erg fijn vinden. Ik hoop dat je jouw draai hebt gevonden. En vooral dat je erg gelukkig bent. Succes en geniet ervan. Schrijf je hoe ik je kan bereiken?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s